Josefin Lindgren

Julgodis med dadlar
(null)

Som jag älskar dessa dadel-bollar! Idag har jag gjort 2 olika sorter men alla med julkryddor. 
Kanelbollar:
2dl havregryn
10-15 dadlar
1/2tsk kanel
Ingefära
1msk kakao(+ mer att rulla bollarna i)
Ev. Vatten

Mixa först havregrynen till smulor, tillsätt resten av ingredienserna pcj mixa tills du har en krämig konsistens, är den för "hård" kan du tillsätta lite vatten och om den känns alltför kladdig kan du tillsätta havregryn eller kakao. 
Rulla bollarna i kakao + en aning kanel för god smak. 

Mandel och dadelbollar:
1dl mandel
15 dadlar 
1msk kakao
Kanel
Ingefära
Ev kardemumma
1msk chiafrön

Mixa mandlarna till smulor, tillsätt resten av ingredienserna och rulla bollarna i kokos eller önskad toppning (jag tycker dom är supergoda utan men de kanske är roligare att bjuda på med något fint överdrag ;) 

Förvara i frysen!