
Dom här saffransskorporna är så himla goda! I receptet har jag valt att byta ut vitt socker och mjöl till mer hälsosammare produkter och jag tycker att det absolut inte blir någon smakskillnad - men det gör man absolut som man vill. Förra året tror jag att jag bakade dessa minst tre gånger innan Jul, i år har jag endast bakad dem en gång, men kommer absolut göra fler innan Julen är över..
Det är ett väldigt lättsamt recept och skorporna är enkla att förvara! jag har dem framme i en glasburk samt i en skål på bordet, de försvinner snabbt kan jag säga.
Saffransskorpor:
- 100g smör
- 2 ägg
- 1,5dl kokossocker (eller vanligt socker)
- 5dl havremjöl (eller vanligt mjöl)
- 1,5tsk bakpulver
- 1,5dl mandel (hel eller hackad, jag använder hel)
- 1g saffran (2 påsar)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- smält smör och tillsätt saffran, låt svalna något.
- Rör ner ägg och blanda sedan de torra ingredienserna innan du tillsätter dem.
- Forma degen till 3 längder som du lägger på en plåt med bakplåtspapper, om degen är väldigt kladdig så kan du tillsätta mer mjöl.
- Platta till längderna något innan du gräddar dem mitt i ugnen i ca. 25 min.
- Skär sedan längderna i 1-2cm tjocka skivor. Sänk ugnen till 125 grader och låt skorporna torka i 10 min innan du stänger av ugnen helt. Låt skorporna torka i eftervärmen i 30 min eller över natten.