Josefin Lindgren

Fudge med vit choklad
Det här är första gången jag bakar fudge - men absolut inte den sista gången. 
 
 
Fudge med vit choklad: 
  • 125g smör
  • 100g vit choklad
  • 1 burk kondenserad mjölk, sötad
  • 1,5 dl farinsocker 
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk vaniljsocker 
Gör såhär: 
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen. Låt koka upp under omrörning i ca. 10 min. 
  3. Ta kastrullen från värmen, bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt den, rör om tills chokladen har smält in i smeten. 
  4. Häll smeten i en låda, ca 15x15cm med bakplåtspapper. Ställ i kylen eller frysen i några timmar så att du sedan kan skära upp den.
Jag lindade in fudgen i bakplåtspapper, men det behövs inte så länge den inte är en aning kladdig.